Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Máz:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat felolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból 8 db 26 cm-es kört vágunk és tepsire fektetjük őket.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját a cukorral habosítsuk ki, majd felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tojáshabot, legvégül pedig a nem forró vajat.
A tésztát osszuk el a 8 korongon egyenlően, simítsuk el és a forró sütőbe téve világosra sütjük a korongokat egymás után. A megsült korongokra egy 24 cm-es tortakarikát ráhelyezünk és körbevágjuk, így mindegyik korong egyforma méretű lesz. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat a porcukorral kihabosítjuk. Beletördeljük az étcsokoládét és vízgőz felett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt csokis krémet.
Egy lapot félreteszünk, a többit megtöltjük a krémmel, kicsit összenyomjuk, majd kívülről vékonyan befedjük a maradék krémmel oldalt és a tetején is. Hűtőszekrénybe tesszük a tortát, hogy jól lehűljön.
A vajat a cukorral felolvasztjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és lassú tűzön aranysárgára pirítjuk. Vajjal megkent széles pengéjű késsel gyors mozdulatokkal a félretett piskótalapra rásimítjuk. Bevajazzuk a kés pengéjét, és még melegen 16 szeletre vágjuk a lapot (a kést minden vágás előtt vajazzuk be!).
A lehűlt torta tetejére tesszük a cukormázas szeleteket, majd felvert tejszínnel díszítjük a tortát.