Diplomata torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
Krémhez:
- 4 dl tej
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek liszt
- 20 dkg cukor
- fél cs zselatin
- fél dl víz
- 4 dl habtejszín
- 1 narancs apróra felvágva
- 5 dkg darabolt ananász
- 25 dkg mascarpone
Díszítéshez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom.A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verem.A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal habosra kikeverem. Hozzáadom a tojás felvert habját és végül a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent tortaformába öntöm (26 cm-es), és 160-170 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt ketté vágom a tortát, és az egyiket a torta formába visszateszem. Elkészítem a krémet.
A tejhez hozzáadom a tojásokat, a lisztet és a cukrot és gőz felett, állandó keverés mellett besűrítem. A zselatint a langyos vízzel elkeverem és a főzött krémhez adom. A habtejszínt habbá verem, adok hozzá egy doboz mascarponét, narancsot,ananászt és a főzött krémmel összekeverem. A tortát ezzel a krémmel töltöm. Az alsó lap a formába van erre kerül a folyékony krém, ráteszem a másik lapot és egy éjszakát hűtőbe teszem. Másnap leveszem a forma oldalát és feldíszítem.
A cukrot a tojások fehérjével gőz felett kemény habbá verem és ezzel díszítem a tortát.