Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diplomata torta recept

Diplomata torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 13 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • fél dl étolaj
    • fél dl víz

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek liszt
    • 20 dkg cukor
    • fél cs zselatin
    • fél dl víz
    • 4 dl habtejszín
    • 1 narancs apróra felvágva
    • 5 dkg darabolt ananász
    • 25 dkg mascarpone

    Díszítéshez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom.A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verem.A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal habosra kikeverem. Hozzáadom a tojás felvert habját és végül a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent tortaformába öntöm (26 cm-es), és 160-170 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt ketté vágom a tortát, és az egyiket a torta formába visszateszem. Elkészítem a krémet.

    A tejhez hozzáadom a tojásokat, a lisztet és a cukrot és gőz felett, állandó keverés mellett besűrítem. A zselatint a langyos vízzel elkeverem és a főzött krémhez adom. A habtejszínt habbá verem, adok hozzá egy doboz mascarponét, narancsot,ananászt és a főzött krémmel összekeverem. A tortát ezzel a krémmel töltöm. Az alsó lap a formába van erre kerül a folyékony krém, ráteszem a másik lapot és egy éjszakát hűtőbe teszem. Másnap leveszem a forma oldalát és feldíszítem.
    A cukrot a tojások fehérjével gőz felett kemény habbá verem és ezzel díszítem a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá