Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom.A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verem.A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal habosra kikeverem. Hozzáadom a tojás felvert habját és végül a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent tortaformába öntöm (26 cm-es), és 160-170 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt ketté vágom a tortát, és az egyiket a torta formába visszateszem. Elkészítem a krémet.
A tejhez hozzáadom a tojásokat, a lisztet és a cukrot és gőz felett, állandó keverés mellett besűrítem. A zselatint a langyos vízzel elkeverem és a főzött krémhez adom. A habtejszínt habbá verem, adok hozzá egy doboz mascarponét, narancsot,ananászt és a főzött krémmel összekeverem. A tortát ezzel a krémmel töltöm. Az alsó lap a formába van erre kerül a folyékony krém, ráteszem a másik lapot és egy éjszakát hűtőbe teszem. Másnap leveszem a forma oldalát és feldíszítem.
A cukrot a tojások fehérjével gőz felett kemény habbá verem és ezzel díszítem a tortát.