Diplomata torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diplomata torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • fél dl étolaj
  • fél dl víz

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 egész tojás
  • 1 ek liszt
  • 20 dkg cukor
  • fél cs zselatin
  • fél dl víz
  • 4 dl habtejszín
  • 1 narancs apróra felvágva
  • 5 dkg darabolt ananász
  • 25 dkg mascarpone

Díszítéshez:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom.A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verem.A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal habosra kikeverem. Hozzáadom a tojás felvert habját és végül a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent tortaformába öntöm (26 cm-es), és 160-170 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt ketté vágom a tortát, és az egyiket a torta formába visszateszem. Elkészítem a krémet.

A tejhez hozzáadom a tojásokat, a lisztet és a cukrot és gőz felett, állandó keverés mellett besűrítem. A zselatint a langyos vízzel elkeverem és a főzött krémhez adom. A habtejszínt habbá verem, adok hozzá egy doboz mascarponét, narancsot,ananászt és a főzött krémmel összekeverem. A tortát ezzel a krémmel töltöm. Az alsó lap a formába van erre kerül a folyékony krém, ráteszem a másik lapot és egy éjszakát hűtőbe teszem. Másnap leveszem a forma oldalát és feldíszítem.
A cukrot a tojások fehérjével gőz felett kemény habbá verem és ezzel díszítem a tortát.