Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótorta recept

Diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 18 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 6 dkg vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 4 ek cukor
    • kevés rum
    • 2 marék dió (darálva)
    • 35 dkg megpuhított vaj/margarin

    Díszítés:

    • dió
    • csokoládé

    Elkészítése:

    Először a pudingot megfőzzük, hogy jól kihűljön és megdermedjen. A készítés megegyezik a csomagoláson leírtakkal, az anyaghányadot azért változtattam meg, mert azzal nagyon lágy pudingot kapunk.

    A tojás sárgáját a cukor felével felverjük, a maradék cukrot pedig a fehérjével. Óvatosan összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is beleforgatjuk. Papírral bélelt tortaformába töltjük és tűpróbáig sütjük 190 fokon.

    A krémhez a pudingport kikeverjük robotgéppel simára. Hozzáadjuk fokozatosan a vajat/margarint, majd a rumot és a darált diót, mindkettőből annyit amennyit jónak látunk, én folyamatosan kóstolni szoktam.

    A piskótát 3 részre vágjuk. Meglocsoljuk a lapokat kevés rummal, majd megtöltjük a krémmel. Kevés krémet hagyunk, ezzel körbekenjük a tortát.

    Díszítés szintén ízlés szerint. Én most csak megszórtam darált dióval és csokoládéforgáccsal. Néhány órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá