Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítése:
Először a pudingot megfőzzük, hogy jól kihűljön és megdermedjen. A készítés megegyezik a csomagoláson leírtakkal, az anyaghányadot azért változtattam meg, mert azzal nagyon lágy pudingot kapunk.
A tojás sárgáját a cukor felével felverjük, a maradék cukrot pedig a fehérjével. Óvatosan összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is beleforgatjuk. Papírral bélelt tortaformába töltjük és tűpróbáig sütjük 190 fokon.
A krémhez a pudingport kikeverjük robotgéppel simára. Hozzáadjuk fokozatosan a vajat/margarint, majd a rumot és a darált diót, mindkettőből annyit amennyit jónak látunk, én folyamatosan kóstolni szoktam.
A piskótát 3 részre vágjuk. Meglocsoljuk a lapokat kevés rummal, majd megtöltjük a krémmel. Kevés krémet hagyunk, ezzel körbekenjük a tortát.
Díszítés szintén ízlés szerint. Én most csak megszórtam darált dióval és csokoládéforgáccsal. Néhány órára hűtőbe tesszük.