Diótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 6 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor
  • kevés rum
  • 2 marék dió (darálva)
  • 35 dkg megpuhított vaj/margarin

Díszítés:

  • dió
  • csokoládé

Elkészítése:

Először a pudingot megfőzzük, hogy jól kihűljön és megdermedjen. A készítés megegyezik a csomagoláson leírtakkal, az anyaghányadot azért változtattam meg, mert azzal nagyon lágy pudingot kapunk.

A tojás sárgáját a cukor felével felverjük, a maradék cukrot pedig a fehérjével. Óvatosan összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is beleforgatjuk. Papírral bélelt tortaformába töltjük és tűpróbáig sütjük 190 fokon.

A krémhez a pudingport kikeverjük robotgéppel simára. Hozzáadjuk fokozatosan a vajat/margarint, majd a rumot és a darált diót, mindkettőből annyit amennyit jónak látunk, én folyamatosan kóstolni szoktam.

A piskótát 3 részre vágjuk. Meglocsoljuk a lapokat kevés rummal, majd megtöltjük a krémmel. Kevés krémet hagyunk, ezzel körbekenjük a tortát.

Díszítés szintén ízlés szerint. Én most csak megszórtam darált dióval és csokoládéforgáccsal. Néhány órára hűtőbe tesszük.