Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós tórta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 kanál liszt
    • 6 kanál cukor

    Diós lap:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 kanál darált dió
    • 6 kanál cukor
    • 1 kanál liszt

    Krém:

    • 6 kanál liszt
    • 0,5 liter tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 kanál dió (darált)
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 1 teáskanál kakaópor
    • 2 tk margarin

     

    Elkészítése:

    A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, ezután a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját simára keverjük a cukorral, lehet porcukor is. A habot hozzákeverjük óvatosan és a végén a lisztet is, de óvatosan ne törjön a hab. Kivajazott-lisztezett, közepes tepsiben kisütjük.
    A diós lap ugyan így készül, liszt helyett a diót kezdünk beletenni, a liszt az utolsó.

    Krém:
    Kevés tejben kikavarjuk a lisztet simára, majd beletesszük a tojást, azzal is simára keverjük, majd fokozatosan felengedjük a maradék tejjel. Lassú tűzön vagy gőzön sűrűre főzzük kevergetés mellett. Ha kihűlt kikavarjuk a vajat a cukorral, majd a hidegre hűtött krémet hozzáöntjük és beletesszük a diót.

    Ha a tésztalapok vastagra emelkedtek el lehet vágni lapjában, majd egy diós lap és egy sor krém, majd egy piskóta és a tetejére a krém. Amíg van tésztalap rétegezzük. Fontos, hogy a tetején is legyen krém, majd olvasszuk fel a maradék vajat, kavarjunk el benne 1 kávéskanál kakaót és a hideg krém tetejére öntsük rá.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá