Diós tórta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 kanál liszt
  • 6 kanál cukor

Diós lap:

  • 6 tojás
  • 6 kanál darált dió
  • 6 kanál cukor
  • 1 kanál liszt

Krém:

  • 6 kanál liszt
  • 0,5 liter tej
  • 1 tojás
  • 6 kanál dió (darált)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2 tk margarin

 

Elkészítése:

A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, ezután a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját simára keverjük a cukorral, lehet porcukor is. A habot hozzákeverjük óvatosan és a végén a lisztet is, de óvatosan ne törjön a hab. Kivajazott-lisztezett, közepes tepsiben kisütjük.
A diós lap ugyan így készül, liszt helyett a diót kezdünk beletenni, a liszt az utolsó.

Krém:
Kevés tejben kikavarjuk a lisztet simára, majd beletesszük a tojást, azzal is simára keverjük, majd fokozatosan felengedjük a maradék tejjel. Lassú tűzön vagy gőzön sűrűre főzzük kevergetés mellett. Ha kihűlt kikavarjuk a vajat a cukorral, majd a hidegre hűtött krémet hozzáöntjük és beletesszük a diót.

Ha a tésztalapok vastagra emelkedtek el lehet vágni lapjában, majd egy diós lap és egy sor krém, majd egy piskóta és a tetejére a krém. Amíg van tésztalap rétegezzük. Fontos, hogy a tetején is legyen krém, majd olvasszuk fel a maradék vajat, kavarjunk el benne 1 kávéskanál kakaót és a hideg krém tetejére öntsük rá.

Jó étvágyat!