Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós guba-torta madártejkrémmel recept

Diós guba-torta madártejkrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gubához:

    • 10 kifli
    • 8 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg dió (darált)
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 10 dkg vaj
    • 1 kk szegfűszeg

    Krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg vaj

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 ek porcukor
    • 1 csomag zselatinfix
    • 1 marék dió (darált)

    Elkészítése:

    Guba készítése:

    A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.

    A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.

    A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.

    Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.

    Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 180 fokos sütőben megsütjük.

    Krém készítése:

    A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
    Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
    Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.

    Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.

    Tetejére:

    A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatin fixszel. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.

    Díszítésnek megszórjuk darált dióval.

    A diós guba-torta madártejkrémmel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 264 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá