Hozzávalók:
Gubához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.
A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 180 fokos sütőben megsütjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatin fixszel. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.
Díszítésnek megszórjuk darált dióval.