Diós guba-torta madártejkrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Gubához:

  • 10 kifli
  • 8 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg dió (darált)
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 10 dkg vaj
  • 1 kk szegfűszeg

Krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 marék dió (darált)

Elkészítése:

Guba készítése:

A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.

A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.

Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.

Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 180 fokos sütőben megsütjük.

Krém készítése:

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.

Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.

Tetejére:

A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatin fixszel. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.

Díszítésnek megszórjuk darált dióval.