Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta recept

Csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál forró víz
    • 8 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 csomag (12 g) sütőpor

    Fehér krém:

    • 1 csapott evőkanál zselatin
    • 3 evőkanál víz
    • 1,5 dl tej
    • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín

    Barna krém:

    • 1 csapott evőkanál zselatin
    • 3 evőkanál víz
    • 1,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 dkg cukor
    • 15 dkg csokoládé
    • 2 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé

    Oldalára:

    • csokiforgács

    Díszítéshez:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1-1,5 dl habtejszín

    A tepsi mérete:

    • 25×39 cm

    Elkészítése:
    A tortalaphoz a tojásokat egészben a cukorral 10 percig elektromos habverővel habosra keverjük,majd hozzáadagoljuk a vizet,az olajat és a liszt,kakaópor,sütőpor keveréket. A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.
    200 °C-ra melegített sütőben megsütjük.

    A fehér krémhez a zselatint beáztatjuk a vízbe 10 percre.
    A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
    A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral robotgéppel, lassan felöntjük folytonos kevergetés mellett a forró tejjel, és kis lángon (vagy gőz fölött) addig főzzük állandó kavarással, míg kissé besűrűsödik (kb 10-15 perc). A forráspontot ne érje el!
    Közben a beáztatott zselatint alacsony hőmérsékleten kavargatva feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez, és hagyjuk hűlni. (Hideg vízbe állítva gyorsabban hűl.)
    A kihűlt tojásos krémet habverővel felverjük.
    A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tojásos krémmel óvatosan összeforgatjuk.

    A csokis krémhez a csokoládét felaprítjuk.
    A zselatint ismét beáztatjuk a vízbe 10 percre.
    A tejet felforraljuk. A tojások sárgáit a cukorral kikeverjük robotgéppel, a forró tejjel lassan felöntjük, miközben állandóan keverjük. Lassú tűzön főzzük 10 percig, hogy kissé besűrűsödjön.
    Közben a beáztatott zselatint alacsony hőmérsékleten feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez. Belekeverjük az aprított csokoládét is, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad, majd hagyjuk kihűlni.
    A kihűlt csokis krémet habverővel felverjük.
    A tejszínt kemény habbá verjük, majd a csokis krémmel óvatosan összeforgatjuk.

    A tortalapot keresztbe ketté vágtam,majd hosszában mind a kettőt.
    Így négy lapunk lett.
    Az egyik oldalát gömbölyűre vágtam.

    A két ízű krémmel betöltjük.
    A krémmel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon belőle a díszítésre is.

    A kétféle csokit gőz fölött felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére.
    Oldalát csokiforgáccsal díszítjük.
    A csokoládét felolvasztottam.
    Egy zsírpapírra csurgattam,amikor megdermedt,szív formákat szúrtam ki és díszítettem a tortát vele.

    A tejszínbabot keményre vertem és habrózsákat nyomtam a torta szélére.
    A kész tortát hideg helyre tesszük legkevesebb 5-6 órára, de legjobb, ha hagyjuk összeérni az ízeket másnapig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá