Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta recept

Csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek cukor
    • 7 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 késhegynyi sütőpor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag csokoládés pudingpor
    • 1 ek kakaópor
    • ízlés szerint rum, vagy aroma
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg csokoládé

    Bevonáshoz:

    • 20 dkg csokoládé
    • 3 ek étolaj

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 3 részre osztjuk és egyenként egy 26 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta átsült-e.)

    Krém készítése:

    A csokoládés pudingport a kakaóporral elkeverjük, majd a tejjel fokozatosan felöntve csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a felkockázott csokit és lassú tűzön felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot apránként hozzáadjuk és krémesre keverjük.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótalapokat a krémmel betöltjük (hagyjuk a krémből a tetejére).

    A csokit az étolajjal gőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk a csokit megdermedni, majd a maradék krémmel díszítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá