Hozzávalók:
Piskótához:
Krém:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 3 részre osztjuk és egyenként egy 26 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta átsült-e.)
A csokoládés pudingport a kakaóporral elkeverjük, majd a tejjel fokozatosan felöntve csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a felkockázott csokit és lassú tűzön felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot apránként hozzáadjuk és krémesre keverjük.
A kihűlt piskótalapokat a krémmel betöltjük (hagyjuk a krémből a tetejére).
A csokit az étolajjal gőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk a csokit megdermedni, majd a maradék krémmel díszítsük.