Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 9 tojás
  • 9 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 késhegynyi sütőpor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 ek kakaópor
  • ízlés szerint rum, vagy aroma
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé

Bevonáshoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 3 ek étolaj

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 3 részre osztjuk és egyenként egy 26 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta átsült-e.)

Krém készítése:

A csokoládés pudingport a kakaóporral elkeverjük, majd a tejjel fokozatosan felöntve csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a felkockázott csokit és lassú tűzön felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot apránként hozzáadjuk és krémesre keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótalapokat a krémmel betöltjük (hagyjuk a krémből a tetejére).

A csokit az étolajjal gőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk a csokit megdermedni, majd a maradék krémmel díszítsük.