Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés, szilvás rolád torta recept

Csokoládés, szilvás rolád torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Narancs piskótához (2 laphoz):

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dkg cukor
    • 4 ek frissen facsart narancslé
    • 2 egész narancs héja reszelve
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 14 dkg vaj, olvasztva
    • 2 cs sütőpor

    Csokoládés piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • 1 cs sütőpor

    Tejszínhabhoz:

    • 2 ek zselatin
    • 4 ek víz
    • 0,5 l habtejszín
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 tk vanília esszencia
    • szilvalekvár

    Elkészítése:

    A narancsos piskótához a tojás sárgákat keverjük ki a 4 dkg cukorral és adjuk hozzá a narancs levét és héját.

    A fehérjét verjük habbá a 20 dkg porcukor hozzáadásával, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, keverjük bele a sütőporos lisztet, majd az olvasztott vajat. A tésztából két egyforma lapot sütünk, zsírpapírral bélelt tepsiben (a legnagyobb tepsinket vegyük elő), és 170 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt (tűpróbáig) süssük meg.

    Hagyjuk kicsit kihűlni és a sütés közben keletkező felső kérget vágjuk le róla a további használat előtt.

    Vágjuk 6-6,5 cm széles csíkokra, kb 10 csík kell és kenjük meg szilvalekvárral. Nekem fahéjas szilvalekvárom volt, ezzel még különlegesebb íze lett. Tekerjük fel spirálformára, majd ragasszuk hozzá a következő lapot, azt is tekerjük rá, majd így folytatva növeljük addig, amíg el nem fogynak a lapok.

    A csokis piskótát az előző piskótához hasonló módon készítsük el a csokoládés piskóta tésztáját.

    Zsírpapírral bélelt, vagy zsírral-liszttel kikent, 20 cm átmérőjű kerek tortaformában süssünk 2 lapot, előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 20 perc alatt (tűpróbáig).

    Hagyjuk kihűlni, majd, mint az előző tésztánál, erről is vágjuk le vékonyan a kérget.

    Keverjük össze a zselatint a vízzel és kis lángon melegítsük olvadásig. Egy kicsit hűtsük ki.

    A jól behűtött tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként adagoljuk hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot, majd a zselatint is. Kemény, stabil tejszínhabot fogunk kapni.

    Állítsuk össze a tortát: egy csokoládés piskóta lap, egy réteg tejszínhab, a narancsos piskóta spirál (lekvárral töltve), egy réteg tejszínhab, egy csokoládés piskóta lap.

    Végül pedig az egész tortát vonjuk be a maradék krémmel és díszítsük ízlés szerint.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá