Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis,epres pavlova torta recept

Csokis,epres pavlova torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (szobahőmérsékletű)
    • 23 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál ecet 10 %-os
    • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
    • 1 evőkanál olaj
    • 15 dkg jó minőségű étcsokoládé, legalább 70 %-os

    Krém:

    • 500 ml habtejszín
    • 1 tasak zselatinfix
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 50 dkg eper

    Elkészítése:

    Az epret megmossuk.

    Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. Előmelegítjük a sütőt 150 fokon.

    A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.

    A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm-es kört, amit megkenünk olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon.

    A habtejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltjük a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk szeletelt eperrel, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, eper, hab és a tetejét egész eperrel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá