Csokis,epres pavlova torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál ecet 10 %-os
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 dkg jó minőségű étcsokoládé, legalább 70 %-os

Krém:

  • 500 ml habtejszín
  • 1 tasak zselatinfix
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg eper

Elkészítése:

Az epret megmossuk.

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. Előmelegítjük a sütőt 150 fokon.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.

A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm-es kört, amit megkenünk olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon.

A habtejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltjük a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk szeletelt eperrel, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, eper, hab és a tetejét egész eperrel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.