Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis vaníliakrémes torta recept

Csokis vaníliakrémes torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg cukor
    • 18 dkg liszt
    • 2 ek kakaó
    • 1 tk. sütőpor
    • 1 tk. szódabikarbóna
    • csipet só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,25 dl tej
    • 0,5 dl olaj
    • 1 tk vanília aroma
    • 1,25 dl forró víz

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 17 dkg vaj

    Máz:

    • 8 cl habtejszín
    • 8 dkg étcsoki

    Díszítéshez:

    • csokipasztilla, vagy cukor drazsék

    Elkészítése:
    Először a tésztát készítjük el. Külön összekeverjük a szárazanyagokat és folyékonyat, kivéve a forróvizet. Összevegyítjük őket és ha már csomómentes, a forróvizet is beleöntjük! 20 cm-es szilikonos formában sütjük 175C-fokon, 30-35 percig úgy, hogy 20 perc után alufóliát teszünk a tetejére, nehogy megégjen!  Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt robotgéppel belekeverjük a vajat! A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a vaníliakrémmel úgy, hogy a tetejére hagyjuk egy keveset díszítésnek.
    A mázhoz a tejszínt felmelegítjük és beletesszük a csokidarabkákat, vagy pasztillát, kinek mi van otthon és addig keverjük míg szép fényes ám folyós dolgot nem kapunk, kihűtjük és rácsorgatjuk a megtöltött tortánkra.  Ha megdermesztettük a hűtőben a mázat (kb. 2 óra) díszíthetjük is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá