Csokis vaníliakrémes torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 2 ek kakaó
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,25 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 tk vanília aroma
- 1,25 dl forró víz
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 17 dkg vaj
Máz:
- 8 cl habtejszín
- 8 dkg étcsoki
Díszítéshez:
- csokipasztilla, vagy cukor drazsék
Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. Külön összekeverjük a szárazanyagokat és folyékonyat, kivéve a forróvizet. Összevegyítjük őket és ha már csomómentes, a forróvizet is beleöntjük! 20 cm-es szilikonos formában sütjük 175C-fokon, 30-35 percig úgy, hogy 20 perc után alufóliát teszünk a tetejére, nehogy megégjen! Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt robotgéppel belekeverjük a vajat! A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a vaníliakrémmel úgy, hogy a tetejére hagyjuk egy keveset díszítésnek.
A mázhoz a tejszínt felmelegítjük és beletesszük a csokidarabkákat, vagy pasztillát, kinek mi van otthon és addig keverjük míg szép fényes ám folyós dolgot nem kapunk, kihűtjük és rácsorgatjuk a megtöltött tortánkra. Ha megdermesztettük a hűtőben a mázat (kb. 2 óra) díszíthetjük is!