Csokis vaníliakrémes torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 1,25 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tk vanília aroma
  • 1,25 dl forró víz

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 17 dkg vaj

Máz:

  • 8 cl habtejszín
  • 8 dkg étcsoki

Díszítéshez:

  • csokipasztilla, vagy cukor drazsék

Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. Külön összekeverjük a szárazanyagokat és folyékonyat, kivéve a forróvizet. Összevegyítjük őket és ha már csomómentes, a forróvizet is beleöntjük! 20 cm-es szilikonos formában sütjük 175C-fokon, 30-35 percig úgy, hogy 20 perc után alufóliát teszünk a tetejére, nehogy megégjen!  Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt robotgéppel belekeverjük a vajat! A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a vaníliakrémmel úgy, hogy a tetejére hagyjuk egy keveset díszítésnek.
A mázhoz a tejszínt felmelegítjük és beletesszük a csokidarabkákat, vagy pasztillát, kinek mi van otthon és addig keverjük míg szép fényes ám folyós dolgot nem kapunk, kihűtjük és rácsorgatjuk a megtöltött tortánkra.  Ha megdermesztettük a hűtőben a mázat (kb. 2 óra) díszíthetjük is!