Csokis mousse torta recept

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 115 g porcukor
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl étolaj
- 200 g finomliszt
- fél cs sütőpor
- 2 tk kakaópor
Csokis mousse:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 70 g cukor
- 3 dl meleg tej
- 150 g fejéhcsoki
- 150 g tejcsoki
- 5 dl habtejszín
- 20 g zselatin (fontos, hogy az expressz zselatin nem jó ehhez)
- 90 ml víz
Elkészítése:
A piskótához válasszunk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. Tegyük félre.
A tojássárgákhoz adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük össze. Ezt követően adjuk hozzá az olajat, ismét keverjük össze, majd adjuk hozzá a tej kb felét, ismét keverjük el.
Adjuk hozzá a liszt felét, illetve fél csomag sütőport és kverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a liszt illetve a tej másik felét, ismét keverjük csomómentesre, majd keverjük bele a kakaóport is.
Végül adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét 2 részletben és óvatosan kevejük össze, vigyázva, hogy a habot ne verjük szét, hiszen ez ad tartást a piskótánkak.
Öntsük a pistótát a kibélelt formába, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben süssük nagyjából 30 percig.
Mérjünk ki 45 ml vizet és öntsünk bele 10 g zselatint. Fontos, az expressz zselatin nem jó ehhez! Keverjük össze, majd tegyük félre.
3 tojássárgájához adjunk 35 g cukrot és keverjük össze, majd adjunk hozzá 1,5 dl langyos tejet. Tűz felett főzzük krémesre. Ne lepődjük meg, ha nem sűrűsödik be eléggé, ez nem puding, épp csak egy kicsit el kell kezdenie sűrűsödni. Arra viszont figyeljünk, hogy le ne kapja, tehát közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük!
Ezt követően öntsük bele a fehércsokit, keverjük el benne, majd tegyük félre legalább fél órára, hogy teljesen kihűljön. Fontos, hogy teljesen kihűljön, másképp kicsapódik a habtejszín!
Fél óra elteltével 250 ml habtejszínt verjünk lágy habbá (kb mint az olvadt fagyi), öntsük a felvert habtejszínhez a kihűlt csokis krémünket, majd keverjük össze.
A zselatint mikróban olvasszuk meg kb 10 másodperc alatt, majd öntsük ezt is a csokis moussehoz.
A tejcsokis mousse teljesen ugyanígy készül, csak fehércsoki helyett tejcsokit rakunk bele. Érdemes páruzamosan csinálni a fehércsokissal.
Végül a kisült piskótát hagyjuk a tortakarikában. Érdemes a tortakarika szélére sütőpapírt tenni, hogy majd könnyebben el tudjuk választani a mousse-t a torta formától, majd felváltva öntsük bele egy kicsit a fehércsokis mousse-ból és egy kicsit a tejcsokis mousse-ból, ezáltal szép mintás lesz. Illetve a legvégén egy hurkapálca segítségével rajzoljunk virágmintát a tetejére. Kívültől a torta közepéig húzzunk vonalakat.
Tegyük hűtőbe legalább 4 órára!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »