Csokis mousse torta recept

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 115 g porcukor
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl étolaj
- 200 g finomliszt
- fél cs sütőpor
- 2 tk kakaópor
Csokis mousse:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 70 g cukor
- 3 dl meleg tej
- 150 g fejéhcsoki
- 150 g tejcsoki
- 5 dl habtejszín
- 20 g zselatin (fontos, hogy az expressz zselatin nem jó ehhez)
- 90 ml víz
Elkészítése:
A piskótához válasszunk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. Tegyük félre.
A tojássárgákhoz adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük össze. Ezt követően adjuk hozzá az olajat, ismét keverjük össze, majd adjuk hozzá a tej kb felét, ismét keverjük el.
Adjuk hozzá a liszt felét, illetve fél csomag sütőport és kverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a liszt illetve a tej másik felét, ismét keverjük csomómentesre, majd keverjük bele a kakaóport is.
Végül adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét 2 részletben és óvatosan kevejük össze, vigyázva, hogy a habot ne verjük szét, hiszen ez ad tartást a piskótánkak.
Öntsük a pistótát a kibélelt formába, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben süssük nagyjából 30 percig.
Mérjünk ki 45 ml vizet és öntsünk bele 10 g zselatint. Fontos, az expressz zselatin nem jó ehhez! Keverjük össze, majd tegyük félre.
3 tojássárgájához adjunk 35 g cukrot és keverjük össze, majd adjunk hozzá 1,5 dl langyos tejet. Tűz felett főzzük krémesre. Ne lepődjük meg, ha nem sűrűsödik be eléggé, ez nem puding, épp csak egy kicsit el kell kezdenie sűrűsödni. Arra viszont figyeljünk, hogy le ne kapja, tehát közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük!
Ezt követően öntsük bele a fehércsokit, keverjük el benne, majd tegyük félre legalább fél órára, hogy teljesen kihűljön. Fontos, hogy teljesen kihűljön, másképp kicsapódik a habtejszín!
Fél óra elteltével 250 ml habtejszínt verjünk lágy habbá (kb mint az olvadt fagyi), öntsük a felvert habtejszínhez a kihűlt csokis krémünket, majd keverjük össze.
A zselatint mikróban olvasszuk meg kb 10 másodperc alatt, majd öntsük ezt is a csokis moussehoz.
A tejcsokis mousse teljesen ugyanígy készül, csak fehércsoki helyett tejcsokit rakunk bele. Érdemes páruzamosan csinálni a fehércsokissal.
Végül a kisült piskótát hagyjuk a tortakarikában. Érdemes a tortakarika szélére sütőpapírt tenni, hogy majd könnyebben el tudjuk választani a mousse-t a torta formától, majd felváltva öntsük bele egy kicsit a fehércsokis mousse-ból és egy kicsit a tejcsokis mousse-ból, ezáltal szép mintás lesz. Illetve a legvégén egy hurkapálca segítségével rajzoljunk virágmintát a tetejére. Kívültől a torta közepéig húzzunk vonalakat.
Tegyük hűtőbe legalább 4 órára!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »