Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-karamellás körte torta recept

Csokis-karamellás körte torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg étcsoki
    • 10 dkg vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • csipetnyi só

    Körtés krémhez:

    • 1 üveg körte befőtt (vagy 4 érett körte)
    • 1,5 dl körtelé (ha nem befőttből csináljuk, akkor 100 %-os körtelé)
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    A fehér csokis krémhez:

    • 1 dl habtejszín
    • 1 dl körtelé
    • 20 dkg fehér csoki

    A karamell szószhoz:

    • 12,5 dkg cukor
    • 2 evőkanál víz
    • 75 ml habtejszín
    • 2,5 dkg vaj
    • csipet só
    • 2-3 körte

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. A csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk, majd a tojásos-cukros keverékhez csorgatjuk és jól elkeverjük. A fehérjéket habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és sót, majd a habba forgatjuk felváltva a csokis keverékkel. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!

    Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hűtjük ki, majd 4 lapba vágjuk.

    Körtés krém:

    A körtét pürésítjük, elkeverjük csomómentesre a körtelével és a pudingporral, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük.

    Fehér csokis krém:

    A tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított csokit, és addig keverjük, míg elolvad benne. Ezt is kihűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.

    Karamell szósz:

    A cukrot elkeverjük a vízzel és addig melegítjük, míg a cukorból karamell nem lesz. Langyosan belekeverjük a vajat és a tejszínt. A körtét megpucoljuk, felaprítjuk, majd a karamellbe forgatjuk.

    Betöltés:

    Az első piskótalapra rákenjük a körtés krém felét, erre helyezzük a második lapot, amit megkenünk  a csokis krémmel. Mehet rá a harmadik lap, rá pedig a maradék körtés krém és az utolsó lappal befedjük. A karamell szószból a körtéket a torta tetejére tesszük, majd a tortát leöntjük a maradék szósszal.

    Tipp:

    Saját találmány! :) Csodás fehér csokoládé találkozása a zamatos körtével és a kellemesen selymes karamell szósszal… ezt nem lehet leírni, ezt meg kell kóstolni!! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá