Hozzávalók:
Piskótához:
Körtés krémhez:
A fehér csokis krémhez:
A karamell szószhoz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. A csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk, majd a tojásos-cukros keverékhez csorgatjuk és jól elkeverjük. A fehérjéket habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és sót, majd a habba forgatjuk felváltva a csokis keverékkel. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!
Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hűtjük ki, majd 4 lapba vágjuk.
A körtét pürésítjük, elkeverjük csomómentesre a körtelével és a pudingporral, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük.
A tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított csokit, és addig keverjük, míg elolvad benne. Ezt is kihűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.
A cukrot elkeverjük a vízzel és addig melegítjük, míg a cukorból karamell nem lesz. Langyosan belekeverjük a vajat és a tejszínt. A körtét megpucoljuk, felaprítjuk, majd a karamellbe forgatjuk.
Az első piskótalapra rákenjük a körtés krém felét, erre helyezzük a második lapot, amit megkenünk a csokis krémmel. Mehet rá a harmadik lap, rá pedig a maradék körtés krém és az utolsó lappal befedjük. A karamell szószból a körtéket a torta tetejére tesszük, majd a tortát leöntjük a maradék szósszal.
Saját találmány! :) Csodás fehér csokoládé találkozása a zamatos körtével és a kellemesen selymes karamell szósszal… ezt nem lehet leírni, ezt meg kell kóstolni!! :)