Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-dió tora recept

Csokis-dió tora
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tortához:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • fél dl víz
    • fél dl olaj

    Krémhez:

    • 2 csomag csokoládés pudingpor
    • 10 dkg darált dió
    • 7 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 1 db lapzselatin
    • 4 dkg porcukor

    Díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • étel színező
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg darált dió
    • ízlés szerint rum
    • amerikai fánk

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 5 dkg cukorral felverem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem. A sárga masszát a fehérjével óvatosan összekeverem és a végén a sütőporos lisztet hozzáadom, és margarinnal kikent, 26 cm-es torta formában 160- 170 fokon megsütöm. Sülés és hűlés után három egyenlő lapra felvágom a tortát. Az egyik lapot visszateszem a kapcsos formába és a következő krémmel megkenem.
    A tejből és a pudingból a szokásos eljárással krémet készítek a darált diót belefőzöm a krémbe, amikor már nincs a tűzhelyen a krém akkor a zselatint is belekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat egy kicsit hagyom kihűlni majd a felvert tejszínhab felét a csokikrém tetejére kenem. Erre teszem a második lapot, erre ismét krém és a krémre tejszínhab. A harmadik lappal befedem és a hűtőbe teszem pár órára. A margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót és a rumot, majd a torta tetejét és oldalát ezzel a krémmel körbekenem. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, színeztem és a tortát ízlés szerint díszítjük a habbal és a fánkkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá