Hozzávalók:
Tortához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 5 dkg cukorral felverem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem. A sárga masszát a fehérjével óvatosan összekeverem és a végén a sütőporos lisztet hozzáadom, és margarinnal kikent, 26 cm-es torta formában 160- 170 fokon megsütöm. Sülés és hűlés után három egyenlő lapra felvágom a tortát. Az egyik lapot visszateszem a kapcsos formába és a következő krémmel megkenem.
A tejből és a pudingból a szokásos eljárással krémet készítek a darált diót belefőzöm a krémbe, amikor már nincs a tűzhelyen a krém akkor a zselatint is belekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat egy kicsit hagyom kihűlni majd a felvert tejszínhab felét a csokikrém tetejére kenem. Erre teszem a második lapot, erre ismét krém és a krémre tejszínhab. A harmadik lappal befedem és a hűtőbe teszem pár órára. A margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót és a rumot, majd a torta tetejét és oldalát ezzel a krémmel körbekenem. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, színeztem és a tortát ízlés szerint díszítjük a habbal és a fánkkal.