Csokis-dió tora

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tortához:

  • 5 egész tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • fél dl víz
  • fél dl olaj

Krémhez:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 dkg darált dió
  • 7 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 db lapzselatin
  • 4 dkg porcukor

Díszítéshez:

  • 1 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • étel színező
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió
  • ízlés szerint rum
  • amerikai fánk

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 5 dkg cukorral felverem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem. A sárga masszát a fehérjével óvatosan összekeverem és a végén a sütőporos lisztet hozzáadom, és margarinnal kikent, 26 cm-es torta formában 160- 170 fokon megsütöm. Sülés és hűlés után három egyenlő lapra felvágom a tortát. Az egyik lapot visszateszem a kapcsos formába és a következő krémmel megkenem.
A tejből és a pudingból a szokásos eljárással krémet készítek a darált diót belefőzöm a krémbe, amikor már nincs a tűzhelyen a krém akkor a zselatint is belekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat egy kicsit hagyom kihűlni majd a felvert tejszínhab felét a csokikrém tetejére kenem. Erre teszem a második lapot, erre ismét krém és a krémre tejszínhab. A harmadik lappal befedem és a hűtőbe teszem pár órára. A margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót és a rumot, majd a torta tetejét és oldalát ezzel a krémmel körbekenem. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, színeztem és a tortát ízlés szerint díszítjük a habbal és a fánkkal.