Csoki torta recept
Hozzávalók:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek. finomliszt
- 8 ek. kristálycukor
- 0,5 csomag sütőpor
Pudinghoz:
- 8 dl tej
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 2 ek. kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Díszítéshez:
- színes cukordrazsé
Elkészítése:
Egy tortaformát margarinnal kikenünk és liszttel megszórjuk. A tojásfehérjéket keményre felverjük, majd hozzáadagoljuk a cukrot. Ezután hozzákeverjük a tojássárgákat, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. Beleöntjük a tortaformába és takarékon sütjük. Közben a szokásos módon elkészítjük a pudingot, csak nem tesszük a tejbe a cukrot. Vajjal összedolgozzuk a porcukrot és hozzátesszük a kakaóport is. Ebből egy keveset teszünk félre a díszítéshez. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajas porcukrot. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk. Amit félretettünk krémet azt beletesszük habzsákba és elkészítjük a torta “haját”. Drazséval kirakjuk a szemeit, orrát és a száját.