Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromtorta recept

Citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    24 cm-es tortaformához
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 8 g sütőpor
    • 6 g vaníliás cukor
    • fél citrom reszelt héja

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 1,5 cs vaníliás pudingpor,
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája,
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • díszítés ízlés szerint

    Elkészítése:

    Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, belereszeljük a citrom héját, majd beleforgatjuk a kemény habot. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, oldalát kivajazzuk, lisztezzük. Előmelegített sütőben: első 10 percben 175°C-on, majd 160°C-on 20 percig sütjük.

    Krém: egy edényben a tojások a sárgáját a cukorral, pudingporral, reszelt citromhéjjal elkezdjük kikeverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a citrom facsart levét és alaposan elkeverjük. Egy lábasba öntjük a masszát, majd a tejet hozzáadva kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a végén hozzáadjuk a puha margarint és jó habosra kikeverjük.

    Összeállítás: piskótát kettévágjuk, hagyjuk kihűlni, majd egymásra tesszük a 2 lapot és hosszában kettévágjuk, így már 4 félhold alakú lapunk lesz. Ezeket ismét egymásra pakoljuk, és keresztbe kettévágjuk, majd a képen látható módon forgatjuk.
    A lapokat megtöltjük, a külsejét is bevonjuk krémmel.

    Tejszínhabbal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá