Hozzávalók:
24 cm-es tortaformához
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, belereszeljük a citrom héját, majd beleforgatjuk a kemény habot. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, oldalát kivajazzuk, lisztezzük. Előmelegített sütőben: első 10 percben 175°C-on, majd 160°C-on 20 percig sütjük.
Krém: egy edényben a tojások a sárgáját a cukorral, pudingporral, reszelt citromhéjjal elkezdjük kikeverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a citrom facsart levét és alaposan elkeverjük. Egy lábasba öntjük a masszát, majd a tejet hozzáadva kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a végén hozzáadjuk a puha margarint és jó habosra kikeverjük.
Összeállítás: piskótát kettévágjuk, hagyjuk kihűlni, majd egymásra tesszük a 2 lapot és hosszában kettévágjuk, így már 4 félhold alakú lapunk lesz. Ezeket ismét egymásra pakoljuk, és keresztbe kettévágjuk, majd a képen látható módon forgatjuk.
A lapokat megtöltjük, a külsejét is bevonjuk krémmel.
Tejszínhabbal díszítjük.