Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos torta recept

Citromos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 13 dkg liszt
    • fél dl étolaj
    • fél dl víz
    • fél cs sütőpor
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    Krémhez:

    • fél citrom leve, reszelt héja
    • 6 dl tej
    • 1 cs citromos pudingpor
    • 3 ek cukor
    • fél cs zselatin
    • 3 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sárgákat alaposan elkeverjük a maradék cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a vízzel és az olajjal. A fehérjéhez felváltva adagoljuk a lisztet és a sárgákat, majd széles mozdulatokkal összeforgatjuk, és egy margarinozott, lisztezett 26 cm-es tortaformában kisütjük. Amikor kihűlt akkor három egyenlő részre vágjuk.
    A habtejszínt 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tejből és a pudingporból ízlés szerinti cukorral pudingot főzünk. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk, majd a citrom héjával és levével a pudinghoz keverjük, majd a habtejszínt is hozzáadjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, majd megtöltjük a tortát a krémmel. 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen. 1-2 óra múlva levesszük az oldalát a formának.
    A tojás fehérjét a cukorral és citrommal gőz felett keményre felverjük, majd bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá