Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sárgákat alaposan elkeverjük a maradék cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a vízzel és az olajjal. A fehérjéhez felváltva adagoljuk a lisztet és a sárgákat, majd széles mozdulatokkal összeforgatjuk, és egy margarinozott, lisztezett 26 cm-es tortaformában kisütjük. Amikor kihűlt akkor három egyenlő részre vágjuk.
A habtejszínt 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tejből és a pudingporból ízlés szerinti cukorral pudingot főzünk. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk, majd a citrom héjával és levével a pudinghoz keverjük, majd a habtejszínt is hozzáadjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, majd megtöltjük a tortát a krémmel. 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen. 1-2 óra múlva levesszük az oldalát a formának.
A tojás fehérjét a cukorral és citrommal gőz felett keményre felverjük, majd bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.