Citromos ricottatorta recept

Hozzávalók:(egy 23 cm-es tortaformához)
Az alaphoz
- 10 dkg keksz, nálam vajas
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg őrölt mandula + a tetejére egy kevés szeletelve
- 10 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 50 dkg ricotta
- 250 g mascarpone sajtkrém
- 6 evőkanál porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- fél limecitrom leve
- 1 zöldcitrom reszelt héja
- 10 dkg blansírozott őrölt mandula
Elkészítése:
Az alaphoz a száraz anyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk az olvasztott vajjal együtt.
Egy 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük egy negyed órára.
A ricottát kikeverjük a cukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a vaníliával, majd hozzá ütjük a tojásokat és a mascarponét, végül pedig a darált mandulát.
Csomómentesre keverjük, ehhez egy habverőt használjunk.
Ráöntjük az alapra, egy kevés szeletelt mandulával megszórjuk és 170-180°-on körülbelül 50 perc alatt szép pirosra sütjük
Kihűlve szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »