Citromos ricottatorta recept
Hozzávalók:(egy 23 cm-es tortaformához)
Az alaphoz
- 10 dkg keksz, nálam vajas
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg őrölt mandula + a tetejére egy kevés szeletelve
- 10 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 50 dkg ricotta
- 250 g mascarpone sajtkrém
- 6 evőkanál porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál vaníliaaroma
- fél limecitrom leve
- 1 zöldcitrom reszelt héja
- 10 dkg blansírozott őrölt mandula
Elkészítése:
Az alaphoz a száraz anyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk az olvasztott vajjal együtt.
Egy 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük egy negyed órára.
A ricottát kikeverjük a cukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a vaníliával, majd hozzá ütjük a tojásokat és a mascarponét, végül pedig a darált mandulát.
Csomómentesre keverjük, ehhez egy habverőt használjunk.
Ráöntjük az alapra, egy kevés szeletelt mandulával megszórjuk és 170-180°-on körülbelül 50 perc alatt szép pirosra sütjük
Kihűlve szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










