Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos pitetorta recept

Citromos pitetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 22 dkg liszt
    • 14 dkg vaj
    • 2 csipet só
    • 6 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl
    • 4 db zöldcitrom (lime)
    • 10 dkg cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek habtejszín
    • 1 ek liszt
    • 1 db citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, majd 3 órán át a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk. A citrom levét kifacsarjuk, a habtejszínt a cukorral, a tojásokkal és a citromlével összekeverjük, majd a citrom héját is belereszeljük.

    A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt, a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.

    Tipp:

    Ehhez a citromos pitetorta recepthez 23 cm átmérőjű piteformát használjunk, aminek kivehető a belseje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá