Citromos pitetorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Citromos pitetorta

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 6 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek tejföl
  • 4 db zöldcitrom (lime)
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 7 ek habtejszín
  • 1 ek liszt
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, majd 3 órán át a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk. A citrom levét kifacsarjuk, a habtejszínt a cukorral, a tojásokkal és a citromlével összekeverjük, majd a citrom héját is belereszeljük.

A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt, a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.

Tipp:

Ehhez a citromos pitetorta recepthez 23 cm átmérőjű piteformát használjunk, aminek kivehető a belseje.