Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-málnás túrótorta recept

Citromos-málnás túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6 ek liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    A málnás krémhez:

    • 2 lap zselatin
    • 20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
    • 5 dkg cukor
    • 1 ek víz

    A túrós krémhez:

    • 50 dkg krémes túró
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 1 ek vaj
    • 1 dl citromlé (kb 2 citromból)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 lap zselatin
    • 6 ek víz

    A díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 tasak habfixáló
    • szeletelt mandula
    • 1 ek málnalekvár

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük a 6 tojásos piskótát.

    Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbe vágjuk.

    A krémhez vízbe áztatunk 2 zselatinlapot. A málnát feltesszük főni 1 ek vízzel és az 5 dkg cukorral.

    Amikor forr, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Jól elkeverjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

    A maradék 10 zselatinlapot is vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és 6 ek vízben felmelegítve feloldjuk.

    A túrót előbb kikeverjük a margarinnal, majd 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével.

    A felolvasztott zselatint elkeverjük 3 ek túrós krémmel, majd hozzákeverjük a többi túróhoz. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a túrótöltelékbe.

    Az egyik tortalap köré visszatesszük a kapcsos tortaformát, rákenjük a túrós töltelék felét, erre szedjük a zselatinos málnát és amíg megdermed, hűtőbe tesszük.

    A málnás réteg dermedése után rátesszük a maradék túrótölteléket, majd befedjük tortalappal, kicsit összenyomkodjuk. Hűtőben 3 órán át pihentetjük.

    Tálalás előtt levesszük a kapcsos tortaformát.

    A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk.

    Megszórjuk a szeletelt mandulával és a málnalekvárból kis pöttyökkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá