Citromos-málnás túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 ek liszt
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

A málnás krémhez:

  • 2 lap zselatin
  • 20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 5 dkg cukor
  • 1 ek víz

A túrós krémhez:

  • 50 dkg krémes túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 ek vaj
  • 1 dl citromlé (kb 2 citromból)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 lap zselatin
  • 6 ek víz

A díszítéshez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • szeletelt mandula
  • 1 ek málnalekvár

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük a 6 tojásos piskótát.

Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbe vágjuk.

A krémhez vízbe áztatunk 2 zselatinlapot. A málnát feltesszük főni 1 ek vízzel és az 5 dkg cukorral.

Amikor forr, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Jól elkeverjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

A maradék 10 zselatinlapot is vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és 6 ek vízben felmelegítve feloldjuk.

A túrót előbb kikeverjük a margarinnal, majd 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével.

A felolvasztott zselatint elkeverjük 3 ek túrós krémmel, majd hozzákeverjük a többi túróhoz. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a túrótöltelékbe.

Az egyik tortalap köré visszatesszük a kapcsos tortaformát, rákenjük a túrós töltelék felét, erre szedjük a zselatinos málnát és amíg megdermed, hűtőbe tesszük.

A málnás réteg dermedése után rátesszük a maradék túrótölteléket, majd befedjük tortalappal, kicsit összenyomkodjuk. Hűtőben 3 órán át pihentetjük.

Tálalás előtt levesszük a kapcsos tortaformát.

A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk.

Megszórjuk a szeletelt mandulával és a málnalekvárból kis pöttyökkel díszítjük.