Hozzávalók:
A piskótához:
A málnás krémhez:
A túrós krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük a 6 tojásos piskótát.
Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbe vágjuk.
A krémhez vízbe áztatunk 2 zselatinlapot. A málnát feltesszük főni 1 ek vízzel és az 5 dkg cukorral.
Amikor forr, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Jól elkeverjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A maradék 10 zselatinlapot is vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és 6 ek vízben felmelegítve feloldjuk.
A túrót előbb kikeverjük a margarinnal, majd 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével.
A felolvasztott zselatint elkeverjük 3 ek túrós krémmel, majd hozzákeverjük a többi túróhoz. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a túrótöltelékbe.
Az egyik tortalap köré visszatesszük a kapcsos tortaformát, rákenjük a túrós töltelék felét, erre szedjük a zselatinos málnát és amíg megdermed, hűtőbe tesszük.
A málnás réteg dermedése után rátesszük a maradék túrótölteléket, majd befedjük tortalappal, kicsit összenyomkodjuk. Hűtőben 3 órán át pihentetjük.
Tálalás előtt levesszük a kapcsos tortaformát.
A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk.
Megszórjuk a szeletelt mandulával és a málnalekvárból kis pöttyökkel díszítjük.