Citromos joghurttorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 10 ek cukor
- 10 evőkanál finomliszt
Krém:
- 5 pohár citrom ízű joghurt (de más ízű joghurtot is lehet használni) /1 pohár 125 grammos/
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy 26 cm átmérőjű, kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálba öntjük, a csipet sóval kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, végül a lisztet és összedolgozzuk.
A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és hagyjuk a formában kihűlni, majd középen kettévágjuk.
A krémhez felverjük a tejszínhabot és óvatosan összeforgatjuk a joghurttal.
A piskóta egyik felét tálra tesszük, megkenjük a joghurtos tejszínhab felével. Ráhelyezzük a másik piskótát és ízlés szerint díszítjük. Meg lehet csorgatni olvasztott csokival.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »