Citromos joghurttorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 10 ek cukor
- 10 evőkanál finomliszt
Krém:
- 5 pohár citrom ízű joghurt (de más ízű joghurtot is lehet használni) /1 pohár 125 grammos/
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy 26 cm átmérőjű, kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálba öntjük, a csipet sóval kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, végül a lisztet és összedolgozzuk.
A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és hagyjuk a formában kihűlni, majd középen kettévágjuk.
A krémhez felverjük a tejszínhabot és óvatosan összeforgatjuk a joghurttal.
A piskóta egyik felét tálra tesszük, megkenjük a joghurtos tejszínhab felével. Ráhelyezzük a másik piskótát és ízlés szerint díszítjük. Meg lehet csorgatni olvasztott csokival.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »