Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
Egy 26 cm átmérőjű, kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálba öntjük, a csipet sóval kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, végül a lisztet és összedolgozzuk.
A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és hagyjuk a formában kihűlni, majd középen kettévágjuk.
A krémhez felverjük a tejszínhabot és óvatosan összeforgatjuk a joghurttal.
A piskóta egyik felét tálra tesszük, megkenjük a joghurtos tejszínhab felével. Ráhelyezzük a másik piskótát és ízlés szerint díszítjük. Meg lehet csorgatni olvasztott csokival.
Tálalásig hűtőben tároljuk.