Citromos joghurttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 10 tojás
  • csipet só
  • 10 ek cukor
  • 10 evőkanál finomliszt

Krém:

  • 5 pohár citrom ízű joghurt (de más ízű joghurtot is lehet használni) /1 pohár 125 grammos/
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

Egy 26 cm átmérőjű, kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálba öntjük, a csipet sóval kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, végül a lisztet és összedolgozzuk.

A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és hagyjuk a formában kihűlni, majd középen kettévágjuk.

A krémhez felverjük a tejszínhabot és óvatosan összeforgatjuk a joghurttal.

A piskóta egyik felét tálra tesszük, megkenjük a joghurtos tejszínhab felével. Ráhelyezzük a másik piskótát és ízlés szerint díszítjük. Meg lehet csorgatni olvasztott csokival.

Tálalásig hűtőben tároljuk.