Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Charlotte torta recept

Charlotte torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg kakaópor
    • 12 dkg vaj
    • csipetnyi só

    Piskóta tekercshez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • fél kiskanál szódabikarbóna
    • 1 üveg baracklekvár

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 l tej
    • 2,5 l tejszínhab
    • 1 csomag zselatin
    • 2 dl víz
    • 3 db őszibarack (befőtt)

    Elkészítése:
    Tésztához való dolgokat elkészítjük, kisütjük. Elsőnek a piskótatekercs tésztát készítjük el mert annak több idő kell a hűlésnek. Melegen feltekerjük és kihűlés után bekenjük lekvárral. A krémhez tejből, cukorból, vaníliás cukorból és pudingporból krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. Hűtés előtt egy keveset kiveszünk belőle a díszítéshez és ehhez 5 dkg margarint keverünk. Az őszibarackot kis kockára vágjuk, és belekeverjük a kihűlt pudingba. A zselatint felmelegítjük, majd langyosan belekeverjük a pudingba. Hozzáöntjük a felvert tejszínhabot és lazán összekeverjük. Az ízes roládot felszeljük és kibélelünk vele egy fél gömb alakú formát. Ebbe rétegezzük az előzőleg elkészített krémet és a csokit piskótalapot. A sárga kerek piskótalappal zárjuk a torta alját. 1 napig hűtőben dermedni hagyjuk. Külsejét a félretett pudinggal fantázia szerint díszítjük. Tortaszerűen szeljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá