Charlotte torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg kakaópor
- 12 dkg vaj
- csipetnyi só
Piskóta tekercshez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 1 üveg baracklekvár
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 2,5 l tejszínhab
- 1 csomag zselatin
- 2 dl víz
- 3 db őszibarack (befőtt)
Elkészítése:
Tésztához való dolgokat elkészítjük, kisütjük. Elsőnek a piskótatekercs tésztát készítjük el mert annak több idő kell a hűlésnek. Melegen feltekerjük és kihűlés után bekenjük lekvárral. A krémhez tejből, cukorból, vaníliás cukorból és pudingporból krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. Hűtés előtt egy keveset kiveszünk belőle a díszítéshez és ehhez 5 dkg margarint keverünk. Az őszibarackot kis kockára vágjuk, és belekeverjük a kihűlt pudingba. A zselatint felmelegítjük, majd langyosan belekeverjük a pudingba. Hozzáöntjük a felvert tejszínhabot és lazán összekeverjük. Az ízes roládot felszeljük és kibélelünk vele egy fél gömb alakú formát. Ebbe rétegezzük az előzőleg elkészített krémet és a csokit piskótalapot. A sárga kerek piskótalappal zárjuk a torta alját. 1 napig hűtőben dermedni hagyjuk. Külsejét a félretett pudinggal fantázia szerint díszítjük. Tortaszerűen szeljük.