Charlotte torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Charlotte torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • csipetnyi só

Piskóta tekercshez:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • 1 üveg baracklekvár

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 2,5 l tejszínhab
  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl víz
  • 3 db őszibarack (befőtt)

Elkészítése:
Tésztához való dolgokat elkészítjük, kisütjük. Elsőnek a piskótatekercs tésztát készítjük el mert annak több idő kell a hűlésnek. Melegen feltekerjük és kihűlés után bekenjük lekvárral. A krémhez tejből, cukorból, vaníliás cukorból és pudingporból krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. Hűtés előtt egy keveset kiveszünk belőle a díszítéshez és ehhez 5 dkg margarint keverünk. Az őszibarackot kis kockára vágjuk, és belekeverjük a kihűlt pudingba. A zselatint felmelegítjük, majd langyosan belekeverjük a pudingba. Hozzáöntjük a felvert tejszínhabot és lazán összekeverjük. Az ízes roládot felszeljük és kibélelünk vele egy fél gömb alakú formát. Ebbe rétegezzük az előzőleg elkészített krémet és a csokit piskótalapot. A sárga kerek piskótalappal zárjuk a torta alját. 1 napig hűtőben dermedni hagyjuk. Külsejét a félretett pudinggal fantázia szerint díszítjük. Tortaszerűen szeljük.