Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baglyos joghurtos torta recept

Baglyos joghurtos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tortához:

    • 5 dl gyümölcsjoghurt
    • 0.5 dl szörp
    • 4 ek cukor
    • 25 g zselatin
    • 1.5 dl habtejszín
    • 30 dkg meggy
    • 10 db babapiskóta

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor

    A díszítéshez:

    • 1 közepes körte
    • 1 közepes kivi
    • 1 közepes szilva
    • 5 dkg szőlő
    • 1 db koktélcseresznye
    • 2 db ropi
    • 1 db fekete olajbogyó

    Elkészítése:

    A joghurt kétharmadához hozzáadjuk a cukrot, a szörpöt és a zselatint, majd felforraljuk.

    A kimagozott meggyet vagy bármilyen gyümölcsöt a kemény habbá vert tejszínnel és a maradék joghurttal a félig kihűlt, zselatinos masszához adjuk, és elkeverjük.

    Kapcsos tortasütő alját kibéleljük babapiskótával, és ráöntjük a masszát.

    Tejből 3 ek cukorral és a pudingporral krémet készítünk. Amikor félig kihűlt, akkor a kihűlt masszára öntjük, és hűtőbe tesszük.

    A körtéből 2 vastagabb szeletet vágunk, ez lesz a baglyok teste.

    Kiviből 1-1 szelet a szemük (nem találtam más feketét, fekete olajbogyó a szemük közepe). Koktélcseresznye az orruk, kettévágott szőlőszemek a szárnyuk, nagyon vékony szilva csíkok a szemöldökük és a körmük, ropi a rúd, amin pihennek:))
    Másnap kivesszük a tortaformából, és tálcára tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá