Hozzávalók:
A tortához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A joghurt kétharmadához hozzáadjuk a cukrot, a szörpöt és a zselatint, majd felforraljuk.
A kimagozott meggyet vagy bármilyen gyümölcsöt a kemény habbá vert tejszínnel és a maradék joghurttal a félig kihűlt, zselatinos masszához adjuk, és elkeverjük.
Kapcsos tortasütő alját kibéleljük babapiskótával, és ráöntjük a masszát.
Tejből 3 ek cukorral és a pudingporral krémet készítünk. Amikor félig kihűlt, akkor a kihűlt masszára öntjük, és hűtőbe tesszük.
A körtéből 2 vastagabb szeletet vágunk, ez lesz a baglyok teste.
Kiviből 1-1 szelet a szemük (nem találtam más feketét, fekete olajbogyó a szemük közepe). Koktélcseresznye az orruk, kettévágott szőlőszemek a szárnyuk, nagyon vékony szilva csíkok a szemöldökük és a körmük, ropi a rúd, amin pihennek:))
Másnap kivesszük a tortaformából, és tálcára tesszük.