Ananászos kókusztorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A sütőforma előkészítéséhez:
- 2 ek vaj
- 2 evőkanál finomliszt
A piskótához (a tésztát 2×4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból, két részletben kell elkészíteni):
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz (hideg)
- 40 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
A kókuszkrémhez:
- 4 dl kókusztej
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek kókuszreszelék
- 10 dkg cukor (ízlés szerint)
- 20 dkg margarin
Az ananászkrémhez:
- 40 dkg ananászkonzerv (darabolt)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2.5 dl habtejszín
- 1 ek zselatin
A díszítéshez:
- 40 dkg ananászkonzerv (körszeletes)
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 26 cm-es tortaformában 180 fokon.
A kókuszkrémhez a kókusztejet az 1 dl tejjel összekeverjük, majd kiveszünk belőle 1 dl-t, és ehhez hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. A többi tejet feltesszük a tűzre, és mikor elkezd forrni, akkor a pudingporos tejet hozzáadva folytonos keverés közben sűrű krémet főzünk.
Belekeverjük a kókuszreszeléket, és kihűtjük. Végül hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük.
Az ananászkrémhez a darabolt ananászkonzervből leöntjük a levet. 4 dl kimérünk belőle, és elkeverjük a pudingporral, és ebből is sűrű krémet főzünk. Hozzáadjuk a darabolt ananászt, és kihűtjük.
A zselatint kevés vízzel elkeverjük, és a tűzre tesszük. Forrásig melegítjük, majd levesszük, és néha megkeverve langyosra hűtjük.
A tejszínhabot felverjük, és hozzácsurgatjuk a langyos zselatint. A kész habot hozzákeverjük az ananászkrémhez.
Alulra letesszük az egyik piskótalapot, erre kenjük a kókuszkrémet, ezután az ananászkrém következik. A végén rárakjuk a másik tortalapot. Egy picit megnyomjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg felverjük a tejszínt a díszítéshez.
Bevonjuk a tejszínnel az oldalát is, és kókuszreszeléket szórunk rá. Körszeletes ananásszal díszítjük.
Tipp:
A kókusztejet helyettesíthetjük sima tejjel.