Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos kókusztorta recept

Ananászos kókusztorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A sütőforma előkészítéséhez:

    • 2 ek vaj
    • 2 evőkanál finomliszt

    A piskótához (a tésztát 2×4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból, két részletben kell elkészíteni):

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek víz (hideg)
    • 40 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 40 dkg finomliszt
    • 2 teáskanál sütőpor

    A kókuszkrémhez:

    • 4 dl kókusztej
    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 ek kókuszreszelék
    • 10 dkg cukor (ízlés szerint)
    • 20 dkg margarin

    Az ananászkrémhez:

    • 40 dkg ananászkonzerv (darabolt)
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2.5 dl habtejszín
    • 1 ek zselatin

    A díszítéshez:

    • 40 dkg ananászkonzerv (körszeletes)
    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 2 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 26 cm-es tortaformában 180 fokon.

    A kókuszkrémhez a kókusztejet az 1 dl tejjel összekeverjük, majd kiveszünk belőle 1 dl-t, és ehhez hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. A többi tejet feltesszük a tűzre, és mikor elkezd forrni, akkor a pudingporos tejet hozzáadva folytonos keverés közben sűrű krémet főzünk.

    Belekeverjük a kókuszreszeléket, és kihűtjük. Végül hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük.

    Az ananászkrémhez a darabolt ananászkonzervből leöntjük a levet. 4 dl kimérünk belőle, és elkeverjük a pudingporral, és ebből is sűrű krémet főzünk. Hozzáadjuk a darabolt ananászt, és kihűtjük.

    A zselatint kevés vízzel elkeverjük, és a tűzre tesszük. Forrásig melegítjük, majd levesszük, és néha megkeverve langyosra hűtjük.

    A tejszínhabot felverjük, és hozzácsurgatjuk a langyos zselatint. A kész habot hozzákeverjük az ananászkrémhez.

    Alulra letesszük az egyik piskótalapot, erre kenjük a kókuszkrémet, ezután az ananászkrém következik. A végén rárakjuk a másik tortalapot. Egy picit megnyomjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg felverjük a tejszínt a díszítéshez.

    Bevonjuk a tejszínnel az oldalát is, és kókuszreszeléket szórunk rá. Körszeletes ananásszal díszítjük.

    Tipp:

    A kókusztejet helyettesíthetjük sima tejjel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá