Ananászos kókusztorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ananászos kókusztorta

Hozzávalók:
A sütőforma előkészítéséhez:

  • 2 ek vaj
  • 2 evőkanál finomliszt

A piskótához (a tésztát 2×4 tojásból, két részletben kell elkészíteni):

  • 8 db tojás
  • 8 ek víz (hideg)
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor

A kókuszkrémhez:

  • 4 dl kókusztej
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 20 dkg margarin

Az ananászkrémhez:

  • 40 dkg ananászkonzerv (darabolt)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 ek zselatin

A díszítéshez:

  • 40 dkg ananászkonzerv (körszeletes)
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 26 cm-es tortaformában 180 fokon.

A kókuszkrémhez a kókusztejet az 1 dl tejjel összekeverjük, majd kiveszünk belőle 1 dl-t, és ehhez hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. A többi tejet feltesszük a tűzre, és mikor elkezd forrni, akkor a pudingporos tejet hozzáadva folytonos keverés közben sűrű krémet főzünk.

Belekeverjük a kókuszreszeléket, és kihűtjük. Végül hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük.

Az ananászkrémhez a darabolt ananászkonzervből leöntjük a levet. 4 dl kimérünk belőle, és elkeverjük a pudingporral, és ebből is sűrű krémet főzünk. Hozzáadjuk a darabolt ananászt, és kihűtjük.

A zselatint kevés vízzel elkeverjük, és a tűzre tesszük. Forrásig melegítjük, majd levesszük, és néha megkeverve langyosra hűtjük.

A tejszínhabot felverjük, és hozzácsurgatjuk a langyos zselatint. A kész habot hozzákeverjük az ananászkrémhez.

Alulra letesszük az egyik piskótalapot, erre kenjük a kókuszkrémet, ezután az ananászkrém következik. A végén rárakjuk a másik tortalapot. Egy picit megnyomjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg felverjük a tejszínt a díszítéshez.

Bevonjuk a tejszínnel az oldalát is, és kókuszreszeléket szórunk rá. Körszeletes ananásszal díszítjük.

Tipp:

A kókusztejet helyettesíthetjük sima tejjel.