Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma torta sütés nélkül recept

Alma torta sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    • 1 kg alma (reszelve)
    • 2 csomag babapiskóta (összesen 400 g)
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 4,5 dl víz
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 1 kiskanál őrölt fahéj
      1 citrom reszelt héja

    A tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • tortadara

    Elkészítés

    Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk, az alját teljesen befedve.

    A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.

    A pudingporokat 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük, majd az almához öntjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.

    A forró almás krém felét a babapiskótára öntjük, majd egy újabb réteg babapiskótát teszünk rá. Erre kerül a megmaradt meleg almás réteg.

    Megvárjuk, amíg annyira kihűl, hogy hűtőbe tehető legyen, majd néhány órára hűtőbe tesszük dermedni. Ha van időnk, akár egy egész éjszakát is pihentethetjük.

    Amikor teljesen megszilárdult, kivesszük a hűtőből, és lecsatoljuk a tortaforma oldalát. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a torta tetejét és oldalát bevonjuk vele, végül tortadarával megszórjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek