Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almatorta recept

Almatorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    24 cm-es tortaformához

    • 4-5 db alma
    • 5 dkg kristálycukor
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 citrom leve és reszelt citromhéj
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

     

    Az almát hámozzuk meg majd, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, és vékonyan szeleteljük fel az almacikkeket. Ezután locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze, hogy ne barnuljon meg.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és helyezzük el rajta a felszeletelt almaszeleteket, majd szórjuk meg a kristálycukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. (2-3 sor alma kerüljön egymás tetejére)

    A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, és a tejet, majd keverjük simára.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd szitáljuk hozzá a vajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

    A tortaformában lévő almaszeletekre ezután egyenletesen öntsük rá a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre (tűpróbáig!!). Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél letakartam egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon a tészta)

    A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy hirtelen mozdulattal, fordítsuk át egy tálcára, hogy az alma kerüljön felülre.

    Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk még fahéjas porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá