Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás túrótorta recept

Almás túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    25 cm-es formához

    Tészta:

    • 150 g liszt
    • 40 g porcukor
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 100 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Krém:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 500 g túró
    • 3 alma
    • 4 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • kevés citromlé
    • mazsola (opcionális)

    Elkészítése:

    A hideg, felkockázott vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat. Elkeverjük, majd a 2 tojássárgájával omlós tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 20 percet pihentetjük hűtőben.

    Egy 25 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, liszttel vékonyan megszórjuk, majd a lehűlt, kinyújtott tésztát szépen beleigazítjuk úgy, hogy legyen kis pereme is. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percet elősütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Amíg sül, az almát meghámozzuk és feldaraboljuk. Kevés citromlevet csurgatunk rá, és átforgatjuk. Elkeverjük 2 tojássárgájával, cukorral, a villával kissé összetört túróval, 1 vaníliás pudingporral. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és ezt is forgassuk bele.

    A tölteléket, a kihűlt omlós tésztára simítjuk, és újból a sütőbe tesszük mindaddig, míg egyenletes aranybarnára nem
    sül a teteje. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd távolítsuk el róla a formát, és szeleteljük fel.

    Tipp:

    Tejszínhabbal, vagy porcukorral megszórva is kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá