Almás túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

25 cm-es formához

Tészta:

  • 150 g liszt
  • 40 g porcukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 100 g vaj
  • 2 tojássárgája

Krém:

  • 2 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 500 g túró
  • 3 alma
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • kevés citromlé
  • mazsola (opcionális)

Elkészítése:

A hideg, felkockázott vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat. Elkeverjük, majd a 2 tojássárgájával omlós tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 20 percet pihentetjük hűtőben.

Egy 25 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, liszttel vékonyan megszórjuk, majd a lehűlt, kinyújtott tésztát szépen beleigazítjuk úgy, hogy legyen kis pereme is. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percet elősütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg sül, az almát meghámozzuk és feldaraboljuk. Kevés citromlevet csurgatunk rá, és átforgatjuk. Elkeverjük 2 tojássárgájával, cukorral, a villával kissé összetört túróval, 1 vaníliás pudingporral. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és ezt is forgassuk bele.

A tölteléket, a kihűlt omlós tésztára simítjuk, és újból a sütőbe tesszük mindaddig, míg egyenletes aranybarnára nem
sül a teteje. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd távolítsuk el róla a formát, és szeleteljük fel.

Tipp:

Tejszínhabbal, vagy porcukorral megszórva is kínálhatjuk.