Hozzávalók:
25 cm-es formához
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A hideg, felkockázott vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat. Elkeverjük, majd a 2 tojássárgájával omlós tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 20 percet pihentetjük hűtőben.
Egy 25 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, liszttel vékonyan megszórjuk, majd a lehűlt, kinyújtott tésztát szépen beleigazítjuk úgy, hogy legyen kis pereme is. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percet elősütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg sül, az almát meghámozzuk és feldaraboljuk. Kevés citromlevet csurgatunk rá, és átforgatjuk. Elkeverjük 2 tojássárgájával, cukorral, a villával kissé összetört túróval, 1 vaníliás pudingporral. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és ezt is forgassuk bele.
A tölteléket, a kihűlt omlós tésztára simítjuk, és újból a sütőbe tesszük mindaddig, míg egyenletes aranybarnára nem
sül a teteje. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd távolítsuk el róla a formát, és szeleteljük fel.
Tejszínhabbal, vagy porcukorral megszórva is kínálhatjuk.