Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás torta recept

Almás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl habtejszín (nem Hulala!)
    • 15 dkg cukor
    • 35 dkg liszt
    • 1 cs. sütőpor
    • 1 citrom héja
    • 25 dkg vaj

    Az almás töltelékhez:

    • 70 dkg savanykás alma
    • 10 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 citrom leve
    • 2 kk. fahéj
    • 5 dkg vaj

    Egyéb:

    • kevés vaj a formához
    • zsemlemorzsa
    • 5 dkg szeletelt mandula

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. A citrom levével a reszelt almát meglocsoljuk és az 5 dkg olvasztott vajon a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg teljesen puha lesz. Ezután hűlni hagyjuk.

    A tojások sárgáját, a puha vajat és cukrot krémesre keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tejszínnel felváltva a krémbe dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszánkba forgatjuk.

    Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával kiszórjuk és belesimítjuk a tészta felét. Erre rárakjuk a párolt, reszelt almatölteléket, majd a tészta másik felével befedjük. Kevés szeletelt mandulával megszórjuk a torta tetejét és előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá