Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás túrós charlotte recept

Áfonyás túrós charlotte
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál víz
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 15 dkg mascarpone krémsajt
    • 15 dkg túró
    • 1.5 dl habtejszín
    • 1 kispohár tejföl
    • reszelt citromhéj
    • 1 teáskanál vaníliaaroma
    • 1 csomag zselatin
    • cukor ízlés szerint
    • saját készítésű áfonyadzsem vagy bolti

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon készre sütjük. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük, és feltekerjük.

    A mascarponét, a túrót, a tejfölt és az ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert habtejszín. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.

    Egy közepes, kerek jénai mély tál alját fóliával kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krém felét a formába, egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk, ide nyugodtan beletehetjük), majd jöhet a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
    Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

    Tipp:

    A saját készítésű lekvár egész más dimenzió, mert nem tartalmaz vizet és más anyagokat. Ha tehetjük, készítsük el magunk, akár egy nappal a sütés előtt. Kevés mennyiséget magam készítem el télen. Nyáron meg a kertben lévő gyümölcsökből raktározok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá